enda

Lykken skræmmer mig ikke længere

Nivi Pedersen, Grønland, 2021

70 min.U/Dokumentarfilm

Grønlandsk dokumentarfilm sætter fokus på konsekvenserne ved seksuelt misbrug af børn og unge. I filmen møder vi to personer, som begge har været udsat for seksuelt misbrug i deres barndom. Kunstneren Gukki Nuka (53) er på vej tilbage til sin hjemby Uummannaq, hvor overgrebet mod ham fandt sted, og Kornelia (24) kæmper med angst og for at få et liv med den frihed, hun selv ønskede som barn. Frihed til at drømme og frihed til at kæmpe for et sikkert liv. En frihed, som både Gukki Nuka og Kornelia har drømt om.

Gukki Nuka og Kornelias kampe sættes desuden ind i en bredere kontekst gennem interviews med task force-psykologer fra Grønlands Selvstyres strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa (Lad os sætte grænser). Dokumentarfilmen er produceret til netop Killiliisa, og i filminstruktør Nivi Pedersens hænder er det blevet til en smuk, fint indlevende og livsbekræftende film, der ikke blot kaster lys på alvorlige problemer, men også giver håb om en bedre fremtid.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Pilluarneq Ersigiunnaarpara
Dansk titel Lykken skræmmer mig ikke længere
Instruktør Nivi Pedersen
Produktionsland Grønland
Internationalt salg
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Nivi Pedersen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF