enda
Film

Os der lever

Anne Svejgård Lund, Danmark, 2023

88 min.DK/Dokumentarfilm

Filmen er et filmisk digt om stolthed, natur og mennesker på den nordjyske vestkyst. Med humor som drivkraft binder en række små fortællinger landsdelen sammen, der både åbner for glædesudbrud og rig lejlighed til at fælde en tåre med de medvirkende, når livet gør allermest ondt. Vi besøger vendelboerne, der med et glimt i øjet tager publikum under armen og med ind i deres drømme, frygt og søgen efter svar på livets små og store spørgsmål.
Filmens fortæller, Niels Hausgaard, gelejder kyndigt gennem den storslåede natur, og åbner døren til de lokale, der hver især har fundet deres egen måde at bekæmpe ubetydeligheden på. Med Aalborg Symfoniorkesters arrangementer som lydbillede og det flytbare Rubjerg Knude Fyr som pejlemærke, får vi lov til at sidde med ved kniplebrættet, på hesteryggen og til bal.
’Os der lever’ viser ånden i et sted med kærlighed og nærvær. Brudstykker af hverdagssamtaler bliver dele af den samme sirligt bundne buket af filmiske virkemidler, hvor indre kampe afspejles i et barsk ydre, og skaber et portræt af et sted, hvor parcelhuskvarterer ligger side om side med storslåede vidder og minkfarme, hvor tomheden larmer.
Filmen er til stede i nuet, hvor alt og intet er overladt til tilfældighederne. Et sted, hvor man selv må gribe til handling, hvis monumenterne skal bestå, uanset om man har kørekort til knallert, traktor eller limousine.
Grundoplysninger Credits
Original titel Os der lever
Dansk titel Os der lever
International titel Somewhere by the Sea
Emneord Nordjylland, Vendsyssel, Lokalbefolkning, Samvær, Dagligliv, Fritidsaktiviteter, Fyrtårne, Vesterhavet, 2020-2030
Instruktør Anne Svejgård Lund
Producent Nikkie Breinholt Dahm, Anne Svejgård Lund
Fotograf Anders Christian Rasmussen
Klipper Sofie Steenberger, Anders Christian Rasmussen
Lyd Freja Printz
Komponist Astrid Fabrin
Produktionsland Danmark
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Dune Productions

Instruktion

Instruktion Anne Svejgård Lund

Manus

Tekst Niels Hausgaard
Tekst Anne Svejgård Lund

Produktion

Producer Nikkie Breinholt Dahm
Producer Anne Svejgård Lund

Foto

Fotograf Anders Christian Rasmussen

Klip

Klipper Sofie Steenberger
Klipper Anders Christian Rasmussen

Musik

Komponist Astrid Fabrin

Lyd

Tonemester Freja Printz

Fortæller

Fortæller Niels Hausgaard

Download PDF