enda
Film

Husmoderfilmen

Danmark, 1935

84 min.DK/Dokumentarfilm

Husmødre opfordres til at købe dansk og derved støtte dansk erhvervsliv, så beskæftigelsen øges og levevilkår dermed forbedres for mange mennesker.
1. afsnit: Besøg på H.E. Gosch & Co's Tændstikfabrikker på Islands Brygge, kaffesurrogatfabrikken 'Danmark' i Hedehusene, hvor cikorierødder laves til erstatningskaffe, og Den kongelige Porcelainsfabrik på Frederiksberg.
2. afsnit: Om produktion af sæbe på De danske Oliemøller og Sæbefabrikker på Lyngbyvej i København, bomuldsgarn og strømper på et bomuldsspinderi i Valby og Nilfisk-støvsugeren på Fisker & Nielsens fabrik på Frederiksberg.
3. afsnit: Om produktion af margarine på Margarinefabrikken Alfa i Vejen, besøg på Bing & Grøndahls Porcelainsfabrik, Jensen & Møllers Kiks-Fabrik og Galle & Jessens chokoladefabrik på Lyngbyvej.
4. afsnit: Om støbning af jerngryder på Morsø Jernstøberi - Nykøbing M. Gode køkkentips til husmoderen: udskæring af kød ved Karen Braae (1882-1962). Fremstilling af suppeekstrakt Vitamon på basis af gærceller. Spis mere fisk! Sild er en næringsrig spise og kan serveres på 'Jonas-manér' med en ansjos i maven. Dansk frugt: Æbleflæsk på en ny måde eller spejlæg i tomatskåle. Æblehøst i frugtplantage ved Nykøbing Sjælland og plukning af pærer hos Otto Nielsen, Guldborghave på Lolland.
Grundoplysninger Credits

Selskaber

Produktionsselskab Landsforeningen Dansk Arbejde

Download PDF