enda

Husmoderfilmen

Danmark, 1935

84 min.DK/Dokumentarfilm

Husmødre opfordres til at købe dansk og derved støtte dansk erhvervsliv, så beskæftigelsen øges og levevilkår dermed forbedres for mange mennesker.
1. afsnit: Besøg på H.E. Gosch & Co's Tændstikfabrikker på Islands Brygge, kaffesurrogatfabrikken 'Danmark' i Hedehusene, hvor cikorierødder laves til erstatningskaffe, og Den kongelige Porcelainsfabrik på Frederiksberg.
2. afsnit: Om produktion af sæbe på De danske Oliemøller og Sæbefabrikker på Lyngbyvej i København, bomuldsgarn og strømper på et bomuldsspinderi i Valby og Nilfisk-støvsugeren på Fisker & Nielsens fabrik på Frederiksberg.
3. afsnit: Om produktion af margarine på Margarinefabrikken Alfa i Vejen, besøg på Bing & Grøndahls Porcelainsfabrik, Jensen & Møllers Kiks-Fabrik og Galle & Jessens chokoladefabrik på Lyngbyvej.
4. afsnit: Om støbning af jerngryder på Morsø Jernstøberi - Nykøbing M. Gode køkkentips til husmoderen: udskæring af kød ved Karen Braae (1882-1962). Fremstilling af suppeekstrakt Vitamon på basis af gærceller. Spis mere fisk! Sild er en næringsrig spise og kan serveres på 'Jonas-manér' med en ansjos i maven. Dansk frugt: Æbleflæsk på en ny måde eller spejlæg i tomatskåle. Æblehøst i frugtplantage ved Nykøbing Sjælland og plukning af pærer hos Otto Nielsen, Guldborghave på Lolland.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Husmoderfilmen
Dansk titel Husmoderfilmen
International titel Buy Danish!
Emneord Import, Arbejdsløshed, Beskæftigelse, Industri, Fabrikker, Tændstikker, Levnedsmiddelindustri, Kaffe, Porcelæn, Kongelige Porcelainsfabrik, Den, Sæbe, Tekstilproduktion, Nilfisk, Støvsugere, Margarine, Margarineproduktion, Bing og Grøndahl, Kiks, Chokoladeindustri, Chokolade, Galle & Jessen, Støberier, Jern- og metal, Gryder, Madlavning, Kød, Fisk, Fiskeri, Frugtavl, 1930-1939
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Landsforeningen Dansk Arbejde
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, tintet, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Landsforeningen Dansk Arbejde

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF