enda

Afstemningen om genforeningen i 1920

Danmark, 1920

14 min.Dokumentariske optagelser

Diverse optagelser fra folkeafstemningen om fastlæggelsen af den dansk-tyske grænse i 1920. De stemmeberettigede afrejser fra København på M/S Kong Håkon. I Aabenraa anløber M/S Feodora med flere vælgere. De bliver mødt af en tysk moddemonstration, der ender i slagsmål mellem danske og tyske demonstranter. Krigsfanger ankommer til Sønderborg ombord på M/S Moscov for at afgive deres stemmer. I Haderslev er gader og stræder flagudsmykkede for at byde stemmeafgiverne velkommen, og der er optog gennem byen. Foran Dybbøl Mølle har tre børn med Dannebrog i hænderne taget opstilling. Danske embedsmænd passerer grænsen ved Frederikshøj og modtages bl.a. af den sønderjyske politiker H.P. Hanssen. Afslutningsvis hejses og sænkes Dannebrog på halv. Til minde om de faldne. Optagelserne er sandsynligvis fra februar 1920.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Afstemningen om genforeningen i 1920
Dansk titel Afstemningen om genforeningen i 1920
International titel The vote on Southern Jutland´s reunification with Denmark in 1920
Emneord Genforeningen, Grænseområder, Folkeafstemning, Demonstrationer, Optog, Tyskland, Sønderjylland, Aabenraa, Haderslev, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Fotorama
Tekniske data 35 mm, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Fotorama

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF