enda
Film

Indvielse af Carlsbergfondets Biologiske Institut

Danmark, 1932

6 min.DK/DokumentarfilmVirksomhedsfilm

Indvielsen af Carlsbergfondets Biologiske Institut på Tagensvej i København d. 19. oktober 1932. Bygningen er tegnet af arkitekten Christen Borch. Instituttets arbejdsområde består primært i at udforske vævcellernes liv og egenskaber (herunder kræftforskning). Optagelser af bygningens facade og tagudhænget, der i hjørnet er udsmykket med den tolvtakkede stjerne. Gæsterne ankommer til instituttet, gående ind ad porten ved Tagensvej. Bl.a. ses Carlsbergfondets bestyrelse, statsminister Th. Stauning og gesandter fra den tyske og amerikanske ambassade. Carlsbergfondets formand, professor Drachmann, holder tale til forsamlingen. Han efterfølges af instituttets leder, kræftforsker Albert Fischer.

Efter indvielsen demonstreres forskellige afdelinger i instituttet. I et af laboratorierne ses to kvinder, der arbejder med vævsdyrkning. De anvender pipette og petriskåle og er iført sorte beskyttelsesdragter, der også dækker ansigtet. Efter demonstrationen går gæsterne udenfor. Derefter optagelser fra Dansk Film Revy, hvor man først ser instituttets facade og derefter laboratorierne med de nye moderne, avancerede apparater. Bl.a. er der optagelser af en skjoldbruskkirtel i et apparat, steriliseringsapparater, måleapparater og apparater, der kan optage levende kræftceller.
Grundoplysninger Credits
Original titel Indvielse af Carlsbergfondets Biologiske Institut
Dansk titel Indvielse af Carlsbergfondets Biologiske Institut
International titel Opening of The Biological Institute of the Carlsberg Foundation
Andre titler Carlsbergfondets Biologiske Institut
Emneord Carlsbergfondet, Carlsbergfondets Biologiske Institut, Kræftforskning, Forskning, Celleforskning, København, 1930-1939
Medvirkende Thorvald Stauning
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Kommentar Anden halvdel af filmen findes også som 'Fra Videnskabens værksted' (1936).
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Fotorama

Medvirkende

Medvirkende Thorvald Stauning

Download PDF