enda
Film

Dansk Film-Avis nr. 673 B

Danmark, 1944

8 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau. Årstallet for disse optagelser er ikke angivet.
1. På Orø ved Holbæk genoplever man med et festspil de gamle bystævner fra forrige århundrede. Oldermanden kalder til samling. Formentlig sommeren 1944.
2. Germansk ungdom nyder sommeren ved stor tysk sø med vandleg og boksekampe.
3. En veldresseret hund kan være en uundværlig hjælper for de tyske soldater i felten. De trænes bl.a. til at transportere sårede på en båre.
4. Besøg på en fægteskole for kvinder i Budapest.
5. Optagelser fra fronten i Frankrig efter amerikanernes indtog: Feltmarskal Rommel på besøg. En tysk spejdergruppe har sneget sig ind på modstanderne - der gives melding til artilleriet. Ødelagte amerikanske panservogne. En allieret flyvemaskine er nødlandet, piloten tages til fange.
Grundoplysninger Credits
Original titel Dansk Film-Avis nr. 673 B
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 673 B
International titel Danish Film Journal no. 673 B
Emneord Orø, Egnsspil, Tyskland, Ungarn, Frankrig, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, 1940-1949, Krig, Propaganda, Besættelsestiden, Nazisme
Produktionsland Danmark, Tyskland
Sprog Dansk
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Deutsche Wochenschau, Copenhagen

Download PDF