enda

5. maj Festen 1946

Danmark, 1946

36 min.Dokumentariske optagelser

5. maj fejring 1946. Kæmpe kø for at købe cigaretter. Folk er mødt op til tale i en park. Spejdere viser deres færdigheder og har bygget en forhindringsbane til børnene. Fyrværkeri. Fjerritslevs gader er oversvømmet efter kraftigt regnvejr.
Byfesten i Fjerritslev 1946. Lørdag: Et hornorkester og børneoptog marcherer gennem byen. To mænd går gennem byen med en lirekasse og samler ind. Mændenes tovtrækning på festpladsen. Søndag: Vognoptog gennem byen med udklædte børn i flotte dekorationer. Børnenes udstillinger kører til festpladsen. Kvindelig akrobat laver opvisning i trapez. Festpladsen med gøgl, lirekasser, tombola, madboder, fodbolkamp i udklædning, boksekamp, vægtløftning, gymnastikopvisning, dilettantteater på indendørs scene (mørkt og uskarpt). Byfesten afsluttes med fyrværkeri.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel 5. maj Festen 1946
Dansk titel 5. maj Festen 1946
International titel The village fair in Fjerritslev 1946
Andre titler Maj 1946, byfest, 5. maj festen 1946
Emneord Spejdere, Byfester, Optog, Børn, Trapezkunstner, Vægtløftning, Fjerritslev, Jammerbugt kommune, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Comment På grundlag af materiale fra denne og tre andre Fjerritslevfilm producerede Jørgen Vestergaard i 1998 filmen "Stationsbyfotografen", 34 min. med speak, musik og reallyde. Den forefindes på dvd i Jammerbugt Kommune.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF