enda
Film

Fjernsyn

5 min.DK/Kort fiktion

Et ægtepar tilbringer alle deres aftener foran fjernsynet, men det er mest manden, der virker inddraget af TV'et . Kvinden er rastløs og forsøger at tiltrække sig mandens opmærksomhed gennem forskellige ting - hun larmer og laver popcorn, men intet hjælper. Kvinden observerer, at hendes mand stirrer på en anden kvinde klædt i rødt inde i fjernsynen, og næste dag iklæder hun sig selv ''den lille røde'' og forsøger at forføre sin mand. Da dette heller ikke virker, stiller hun sig foran fjernsynet, men han ser bare forbi hende. Kvinden foalder stille lokalet. Næste aften sidder manden alene og ser fjernsyn, og ser pludselig sig selv på skærmen, med sin kone ved siden af sig. Hun står med kufferter og sin jakke og vinker farvel, før hun går. Manden ser sig omkring og opdager, at han er alene...
Grundoplysninger Credits
Original titel Fjernsyn
Dansk titel Fjernsyn
Instruktør Christopher Krøyer Magelund
Manuskript Lho Brockhoff
Producent Lil Wachmann
Fotograf Frederikke Guldborg Larsen
Klipper Alice Dechamps
Lyd Hannibal V. Glaser
Scenograf Frederikke Møller Larsen
Produktionsland Danmark
Tekniske data Farve, Tone
Kommentar Produceret på Århus Filmværksted. Prod. nr. 3163
Instruktøren om sin film: Kortfilmen Fjernsyn er ordløs. At skulle fortælle en historie uden at måtte sige noget, og kun må bruge fagter og blikke, er som at spille Tegn og Gæt, uden bagefter at have muligheden for at forklare, hvad man dog dansede sig frem til - man kan kun håbe, at publikum fatter pointen. Og håbe, at de, der forstår visionen er tryllebundne under hele dansen. For fem minutters pinlig tavshed, er noget vi alle helst undgår... Se resten på arkivarket!
Produceret på Århus Filmværksted. Prod. nr. 3163
Instruktøren om sin film: Kortfilmen "Fjernsyn" er ordløs. At skulle fortælle en historie uden at måtte sige noget, og kun må bruge fagter og blikke, er som at spille Tegn og Gæt, uden bagefter at have muligheden for at forklare, hvad man dog dansede sig frem til - man kan kun håbe, at publikum fatter pointen. Og håbe, at de, der forstår visionen er tryllebundne under hele dansen. For fem minutters pinlig tavshed, er noget vi alle helst undgår.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Aarhus Filmværksted

Instruktion

Instruktion Christopher Krøyer Magelund

Manus

Manus Lho Brockhoff

Produktion

Producer Lil Wachmann

Foto

Foto Frederikke Guldborg Larsen

Klip

Klip Alice Dechamps

Produktionsdesign

Scenograf Frederikke Møller Larsen

Lyd

Lyd Hannibal V. Glaser

Download PDF