enda

Aabningen af den danske Pavillon paa Verdensudstillingen, San Francisco

Danmark, 1940

7 min.Dokumentariske optagelser

Optagelser fra åbningen af den danske Pavillon på Verdensudstillingen i San Francisco 22. juni 1940. En af talerne er den dansk-amerikanske stumfilmsskuespiller Jean Hersholt. Ved samme lejlighed modtager den danske generalkonsul Axel Sporon-Fiedler en militær hædersbevisning. En række højtstående militærfolk, embedsfolk og honoratiores deltager i begivenheden sammen med hundredevis af repræsentanter fra danske kolonier. Der holdes taler fra talerstolen bl.a. af medlemmer af amerikanske regering.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Aabningen af den danske Pavillon paa Verdensudstillingen, San Francisco
Dansk titel Aabningen af den danske Pavillon paa Verdensudstillingen, San Francisco
International titel Pictures from the official opening of the Denmark Pavilion at the Golden Gate International Exposition June 22, 1940
Emneord Verdensudstillinger, Åbningsceremonier, USA, 1940-1949
Medvirkende Jean Hersholt
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Medvirkende

Medvirkende Jean Hersholt

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF