enda

Adam i insekternes paradis

Adam Schmedes, Danmark, 2003

52 min.DK/DokumentarfilmBørnefilm, Naturfilm

Europas største insekt, sagaen, parrer sig aldrig, men lægger sine æg som jomfru og bevæger sig, som græsset svajer i vinden. Tarantellen bor i sin hule og bærer alle sine edderkoppeunger på ryggen. Den imponerende knæler går ikke af vejen for at bide hovedet af sin mage. Hvepseedderkoppens spind er et arkitektonisk mesterværk. Græshopper, tæger, ildfluer, blomster og græsser - instruktøren Adam Schmedes fortæller med udgangspunkt i sin egen barndom i landsbyen La Gaude i Frankrig om naturens vidunderlige mangfoldighed. Med de mest moderne optagelsesteknikker giver han os indblik i og viden om insekternes forunderlige verden.
Andre film af samme instruktør: »Den sjove - perleøglen«, »Den stolte - kongen af Provence - øglesnogen« og »Den giftige - hugormen og dens naboer«.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Adam i insekternes paradis
Dansk titel Adam i insekternes paradis
Emneord Insekter, Dyr, Naturen, 2000-2009, Frankrig
Instruktør Adam Schmedes
Manuskript Peter I. Lauridsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Loke Film
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Loke Film

Instruktion

Instruktion Adam Schmedes

Manus

Manus Peter I. Lauridsen

Stills

Stills Adam Schmedes
Stills Dorthe Rosenørn de Lasson

Fortæller

Fortæller Adam Schmedes

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.