enda

Alfa - Vejen

Danmark, 1935

18 min.Dokumentariske optagelser

Film om Margarinefabrikken Alfa, der var en af Danmarks største margarineproducenter. Fabrikken blev stiftet den 3. april 1897 i Vejen af den driftige forretningsmand og senere nationalbankdirektør Johannes Lauridsen (1847-1920). Firmaet ekspanderede voldsomt i løbet af 1910’erne og 1920’erne, men måtte i 1992 dreje nøglen om efter en forgæves kamp i ”margarinekrigen”. Filmen giver et indblik i arbejdernes dagligdag på fabrikken og i nogle af margarineproduktionens forskellige faser bl.a. blandingen af råstoffer, laboratorietests af råvarer og såkaldte stegeprøver, hvor brændpunktet kontrolleres. Sidste led i produktionen er emballering og pakning - hovedsageligt foretaget med håndkraft - og endeligt distribution af varer til nær og fjern.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Alfa - Vejen
Dansk titel Alfa - Vejen
International titel Alfa Margarine Factory
Emneord Arbejdsliv, Fabrikker, Levnedsmiddelindustri, Levnedsmidler, Margarine, Margarinefabrikker, Margarineindustri, Margarineproduktion, Vejen, 1930-1939
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF