enda

Assensfilmen

Danmark, 1938

56 min.DK/Dokumentarfilm

En film om næringslivet og hverdagen i Assens by. Assens er et knudepunkt for bustrafikken på Vestfyn. Travlhed i havnen. Gustav Vejles bogtrykkeri, M.P. Sørensens borgmesterkontor og et byrådsmøde. Plums kolonialhandel og trælast, sømandshjemmet og et bageri/konditori. En statue af Klaus Berntsen afsløres på Østergade. Vi besøger Assens Automobilhandel, Arbejdernes Fællesbageri og ser brandvæsenet i aktion. Assens Kirke, et gæstgiveri, trommeslager Johansen i Provstistræde og Arne Christiansens herreekvipering. Banken er en driftig arbejdsplads. En tur med Assens-Aarøsund færgen. Undervisning på Assens Kommuneskole og et indblik i produktionsprocessen hos Berg og Jensens Sølvvarefabrik. Assens borgerlige politikorps marcherer gennem byen. Elektricitetsværket forsyner byen. Fodboldkamp på stadion. Assens' zoologiske have. Kaffeservering i det grønne og aftenliv i pavillonen.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Assensfilmen
Dansk titel Assensfilmen
International titel The Assens Film
Andre titler Assens i 1938
Emneord Bagerier, Biler, Banker, Færgetrafik, Skoler, Sølv, Produktionsprocesser, Zoologisk Have (KBH), Assens, 1930-1939
Fotograf Hans Gerløv
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Comment På slutskiltet står der: "De gamle film redigeret 1991".
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Produktion

Produktion Børge Stii

Foto

Foto Hans Gerløv

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF