enda

The average of the average

Michael Madsen, Danmark, 2011

55 min.DK/Dokumentarfilm

Danmarks første dokumentarfilm i 3-D er skabt af den prisvindende instruktør Michael Madsen ("Into Eternity") og handler om - middelmådighed. Og så alligevel ikke helt! For det gennemsnitlige er måske sværere at sætte på formel end man skulle tro. Middelfart er ellers et helt igennem gennemsnitligt sted, får vi at vide, og det er netop her filmen i sine 13 korte kapitler - og ligesom "Into Eternity" - forsøger at se det nutidige i et historisk perspektiv. Hvad er vigtigt? Hvad kendetegner vores tid? Billedernes 3-dimensionelle rumlighed rammer de enkelte scener ind som vitriner på et virtuelt museum over det jævne Danmark anno 2011, imens både sande og fiktive fortællinger hele tiden truer det middelmådige. Fra historier om civil ulydighed til borgmesterens besøg hos en spåkone, er det med de antropologiske og tilsyneladende objektive 3-D briller på, at Madsens helt nye film indhenter svar på sine spørgsmål - og ender i et helt enestående gensyn med en serie 3-D fotos fra Middelfart i 1880'erne. Michael Madsen bringer den traditionelle 'Danmarksfilm' ind i en ny tid, som snart selv vil være historie.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel The average of the average
Dansk titel The average of the average
Emneord Middelmådighed, Danmarksfilm, Danmarkshistorie, Middelfart, Danmark, 2010-2019
Instruktør Michael Madsen
Manuskript Michael Madsen
Producer Michael Madsen
Fotograf Michael Madsen
Editor Michael Madsen
Lyd Øivind Weingaarde
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Gallery Tusk, Massproduction
Comment Medvirkende: Borgere i Middelfart Kommune: Hjemmeværnsmand Lennart B. Nielsen, Museumsinspektør Maiken Rude Nørup, Flyttemand Peter Christensen, Sognepræst Jens Backer Mogensen, Håndlæser Myriam Wauquiez, Politimand Carsten Jensen, Pensionsrådgiver Jesper Petersen, Svend Åge Nielsen, Jenusan Rajah, Carsten Blad, Inga Jørgensen, Familien Pasfall, Jørgen Ganshorn, Bo Juhl Jensen, Maria Corydon Smith, Bjarke Christensen, Sarah Abdelrahim, Borgmester Steen Dahlstrøm.

Selskaber

Produktionsselskab Gallery Tusk, Massproduction

Instruktion

Instruktion Michael Madsen

Manus

Manus Michael Madsen

Produktion

Producer Michael Madsen

Foto

Foto Michael Madsen

Klip

Klip Michael Madsen

Lyd

Lyd Øivind Weingaarde

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.