enda

Bananer distribueres i København

Danmark, 1931

26 min.Dokumentariske optagelserVirksomhedsfilm

Fyffes er verdens ældste 'frugt-brand' og importeres til Danmark af grosserer A.W. Kirkebye (1877-1957). Bananstokkene bæres ud af godsvogne ved Københavns Hovedbanegård og til banancentralen, hvor de kører ophængt i kæder gennem lange gange og ind på bananmodningslageret. De tilses og kontrolleres. Bananerne mærkes med Fyffes-klistermærket og lægges i kasser i minde klaser. Efterfølgende pakkes de i papkasser. Fyffesbilerne holder klar til at transportere bananerne ud til butikkerne.
Anker W. Kirkebyes hovedkontor og banancentral i København lå på Bernstorffsgade 30 (senere Københavns Postcenter). Filmen er formentlig lavet i forbindelse med selskabets 25 års jubilæum. Årstallet er anslået.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Bananer distribueres i København
Dansk titel Bananer distribueres i København
International titel The Import of Bananas
Emneord Bananer, Fødevarer, Fabrikker, Arbejdsliv, 1930-1939
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF