enda

Bellahøj højhuse

Danmark, 1954

18 min.Dokumentariske optagelser

Om Christiani & Nielsens opførelse af AKBs byggeafsnit af højhusene på Bellahøj i 1952-53. Filmen viser, hvordan facadefliserne blev præfabrikeret på Christiani & Nielsens fabrik i Herlev, hvorefter de blev transporteret til byggepladsen, monteret en efter en i forskallingen og derpå støbt sammen med bagmuren.
AKBs bygninger var tegnet af arkitekt Svenn Eske Kristensen. De 28 højhuse på Bellahøj blev opført mellem 1951 og 1958 på baggrund af en konkurrence i 1944 om udformning den overordnede bebyggelsesplan, tegnet af arkitekterne Mogens Irming og Tage Nielsen.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Bellahøj højhuse
Dansk titel Bellahøj højhuse
Emneord Bellahøj, Byggeri, Brønshøj, Anlægsarbejde, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Rekvirent Christiani & Nielsen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF