enda

Besættelsen: Fra 9. april 1940 til 5. maj 1945

Danmark, 1945

45 min.Dokumentariske optagelser

"Episoder fra Krigsaarenes Vold og Terror og fra Modstandskampen i Danmark". Her er tale om en illegal fotografs kronologiske optagelser af begivenheder under besættelsen med fokus på diverse demonstrationer, optøjer og sabotage- og Schalburgtage-aktioner, overvejende i Aalborg, men også Aarhus og andre steder i Jylland. Angrebet på Gestapos københavnske hovedkvarter i Shellhuset og fejlbombningen af den franske skole i marts 1945 er også dokumenteret, samt mordet på præsten Kaj Munk i januar 1944. Filmen slutter med billeder fra henrettelsespladsen i Ryvangen i København. Fotografen benytter sig visse steder af iscenesættelse.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Besættelsen: Fra 9. april 1940 til 5. maj 1945
Dansk titel Besættelsen: Fra 9. april 1940 til 5. maj 1945
International titel The Occupation of Denmark: From April 9, 1940 to May 5, 1945
Andre titler Fra 9. April om morgenen til 5. Maj - 1940-1945
Emneord Besættelsestiden, Anden Verdenskrig, Modstandsbevægelsen, Aalborg, Aarhus, Schalburgkorpset, Sabotage, Schalburgtage, København, 1940-1949
Fotograf Jess Jessen
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Foto

Foto Jess Jessen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.