enda

Blot en drengestreg

Jannik Hastrup, Danmark, 2015

15 min.DK/Kort fiktionAnimation

To drenge hører deres forældre fortælle om en onkel, som pga. blodforgiftning får amputeret et ben. De er meget fascineret af tanken om disse små baciller, så da de en dag møder en mindre dreng, som slår foden, er de straks klar til at hjælpe ham, så hans ben ikke bliver inficeret. De tager ham med hjem for at save hans ben af, men det går ikke helt så let som forventet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Blot en drengestreg
Andre titler Just a Prank
Emneord Drenge, Drengestreger, Amputation
Instruktør Jannik Hastrup
Producer Marie Bro
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Dansk Tegnefilm
Dansk distribution Dansk Tegnefilm
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har en alvorlig og dyster grundstemning, og den indeholder mange scener med skræmte og grædende børn, som befinder sig i en håbløs situation. Bl.a er der en meget lang scene, hvor to drenge saver benet af en tredje dreng, som de ender med at slå brutalt ihjel. Man ser drengen blive bundet skrigende og grædende fast til et køkkenbord, og man ser og hører saven gå igennem benet, så blodet flyder og sprøjter. Efterfølgende ser man den livløse dreng ligge på bordet. Idet fortællingen udspiller sig i et tegnefilmsunivers, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Dansk Tegnefilm
Dansk distribution Dansk Tegnefilm

Instruktion

Instruktion Jannik Hastrup

Produktion

Producer Marie Bro

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.