enda

Børnehavebørn

Lise Roos, Danmark, 1983

74 min.DK/Dokumentarfilm

I 1983 lavede Lise Roos filmen »Kan man klippe i vand«. I samarbejde med en børnehave udførte instruktøren et eksperiment, hvor det stramme tidsskema og legetøjet blev fjernet. I en periode oplevede børn og pædagoger hverdagen på en ny måde. I forlængelse af filmen indspillede instruktøren fire kortere, tematiske film: »Samspil - 10 situationer med børn og voksne«, »Far, mor, børn - noget om rollelege«, »Tumlerier - et studie i bevægelse« samt »Thomas og hans tempo - et udviklingsforløb«. Disse fire film er her samlet på video.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Børnehavebørn
Dansk titel Børnehavebørn
Andre titler Thomas og hans tempo - et udviklingsforløb, Tumlerier - et studie i bevægelse, Far, mor, børn - noget om rollelege, Samspil - 10 situationer med børn og voksne
Emneord Børn, Børnehaver, 1980-1989, Danmark
Instruktør Lise Roos
Manuskript Lise Roos
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Hanne Høyberg Filmproduktion
Dansk distribution Statens Filmcentral
Internationalt salg
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Hanne Høyberg Filmproduktion
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Lise Roos

Manus

Manus Lise Roos

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF