enda

Carlsberg Funktionærforening 1934-1937

Danmark, 1937

22 min.Dokumentariske optagelser

Optagelser fra Carlsberg Funktionærforenings sommerudflugter 1934-1937.
I juli 1934 går udflugten til Hven. Foreningen mødes på Københavns Havn, hvor de går ombord på en af Øresundsselskabets både. Så går turen til Hven og Restaurant Turistgaarden. Der er vind i sejlende og højt humør ombord. I sommeren 1935 skal foreningen til Vallø, Stevns og Rødvig. Første stop er Vallø Strandhotel, hvor deltagerne hygger sig med diverse udendørsaktiviteter. Næste stop er Stevns Klint, hvor klinten bliver betragtet fra søsiden. Nu har deltagerne samlet nok appetit til at indtage det store kolde bord på Rødvig Kro, men inden da er der lige tid til en lille gåtur på havnen i Rødvig. 1936 er det store olympiadeår, og det markerer foreningen på deres sommerudflugt, der denne gang går til Esrom Kro. Her udkæmpes forskellige kampe om mesterskaberne i ægge- og sækkevæddeløb, inden turen går videre til Hulerød Badehotel, hvor nogle af deltagerne svømmer om kap. 1937 står i skovturens tegn. På Lindenborg Kro gør foreningen holdt for at drikke kaffe i det grønne, og i Jægerspris nydes en afsvalende øl på Jægerspris Slotskro. Hele turen kulminerer på Ny Holte Hotel, hvor det store kolde bord venter på de sultne deltagere.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Carlsberg Funktionærforening 1934-1937
Dansk titel Carlsberg Funktionærforening 1934-1937
International titel The Carlsberg Employee Association
Emneord Carlsberg, Udflugter, Foreninger, Sommer, Slotte, Badehoteller, Strande, Foreningsliv, Stevns, Rødvig, København, Roskilde, Dronningmølle, Køge, Store Heddinge, Græsted, Jægerspris, 1930-1939
Fotograf Helge Steenstrup
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Comment Sidste del af filmen er fotograferet og instrueret af Helge Steenstrup.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Foto

Fotograf Helge Steenstrup

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF