enda

Dansk Film-Avis nr. 579

Danmark, 1942

5 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.


1. Privatbanen fra Hirtshals, der før havde sin egen station i Hjørring, tilsluttes nu Hjørring Statsbanestation. Linien Hirtshal-Hjørring bliver nu led i fremtidens trafikrute fra Norge over Hirtshals og sydpå til det øvrige Europa. Generaldirektør Peter Knutzen overværer sammen med en række af egnens ledende mænd højtideligheden.
2. Berlin: Prøvetur med ny propeldrevet bådtype.
3. Udstillingen "Dansk Initiativ" åbnes i Forum i overværelse af Kronprins Frederik. Rundtur på udstillingen.
4. Cykelløb i Kroatien. Tyskland sejrer foran Schweiz.
5. Den tyske ungdoms interesse for svæveflyvning vokser stadig. Kunstflyvning.
6. Natten mellem den 19. og 20. august 1942 har engelske flyvere atter overfløjet Danmark. Brandbomber nedkastet i Sønderjylland, civile mål rammes. Operationens formål var at ramme ubådsværftet i Flensborg, men de fly, der skulle markere målet, tog fejl. Indslaget er ikke i sin fulde længde.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Film-Avis nr. 579
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 579
International titel Danish Film Journal no. 579
Andre titler UFA journal 579
Emneord Tog, Jernbaner, Handel, Forum, Tyskland, Svævefly, Anden Verdenskrig, Kroatien, Krigspropaganda, Hirtshals, 1940-1949
Medvirkende Kong Frederik IX
Produktionsland Danmark, Tyskland
Sprog Dansk
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Deutsche Wochenschau, Copenhagen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF