enda

Dansk Film-Avis nr. 673 A

Danmark, 1944

10 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.


1) Børn fra Unges Idræt ankommer med m/s "Margrethe" til Orø ved Holbæk og marcherer til teltlejren. 600 drenge og piger deltager - der skal meget mad til.
2) Den 80-årige komponist Richard Strauss (1864-1949) dirigerer Wiener Philharmonikerne i sit værk "Till Eulenspiegels lustige Streiche".
3) Bisættelse fra Notre Dame i Paris af den franske statssekretær for information, Philippe Henriot, der blev snigmyrdet 28. juni 1944 af den franske modstandsbevægelse. Henriot var minister i den pro-nazistiske Vichy-regering. Modstandsbevægelsen gav ham øgenavnet 'den franske Goebbels'.
4) I Paris tages en ny militsdivision i ed. Efter eden marcherer soldaterne til Den Ukendte Soldats Grav under Triumfbuen.
5) En tysk enmands-torpedo sættes i vandet fra et skib. Torpedoen ses i vandoverfladen. En marinesoldat dekoreres med Ridderkorset, og andre tyske marinesoldater, der har sænket de allieredes krigsskibe, dekoreres med det tyske kors i guld.
6) Tyske piloter og krigsfly på landjorden samt tyske krigsfly i luften. Pilot i cockpit, fly beskydes, og fly falder til jorden.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Film-Avis nr. 673 A
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 673 A
International titel Danish Film Journal no. 673 A
Emneord Børneliv, Sommerlejre, Orø, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, Frankrig, Tyskland, 1940-1949, Krig, Besættelsestiden, Propaganda, Nazisme
Produktionsland Danmark, Tyskland
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF