enda

Danske Børneaktion Wienerbørn

Danmark, 1921

22 min.Dokumentariske optagelser

Efter 1. verdenskrig blev et stort antal østrigske børn i årene efter sendt til Danmark på midlertidige ophold.
1. del: Optagelser fra aktionskomiteens besøg i Wien. De østrigske børn skal til en kort lægeundersøgelse inden afrejsen. Afsked med forældre inden togafgang.
2. del: Børnetransportens afrejse fra Wien, hvor 11 togvogne fyldt med børn forlader banegården. Alfred Pabeschitz er togleder. På turen holdes der pause på en station, hvor alle kan få noget at drikke. En af togvognene er en køkkenvogn. Der strækkes ben i den tyske by Halle. Vamdrup er den første 'frokoststation' i Danmark, hvorfra rejsen fortsætter til Kolding, Fredericia og sejlturen over Storebælt. En hjemtransport fra Københavns Hovedbanegård, hvor rejsen igen går over Korsør og Fredericia. De danske aktionsledere ankommer til Wien, hvor de modtages af de østrigske ledere. Forældrene strømmer til for at tage imod deres børn. Der afholdes en takkefest foran rådhuset i Wien, inden de danske aktionsledere anført af overretssagfører Jacobsen rejser hjem.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Danske Børneaktion Wienerbørn
Dansk titel Danske Børneaktion Wienerbørn
International titel Die Dänische Kinderaktion, The Danish action for Viennese children
Andre titler Wienerbørnenes ankomst
Emneord Børn, Wienerbørn, Togrejser, Første Verdenskrig, Østrig, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Fotorama
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, tintet, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Fotorama

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF