enda

Den personlige Friheds Værn

Danmark, 1942

8 min.Dokumentariske optagelserPrivate optagelser

Delegeretmøde i Den personlige Friheds Værn. Foreningen var en modstykke til afholds- og forbudsforeninger og arbejdede for menneskets ret til at bestemme over eget liv, bla.med hensyn til indtagelse af øl og alkohol og rygning.
Overportør Rasmussen, Helsingør: Det er ungdommen, det gælder om at få i tale. Kan man få den til at forstå den idealisme, der i virkeligheden ligger bag foreningens arbejde, vil også ungdommen fylke sig om vor fane.
Direktør Dabelsteen advarer imod at angle efter den ungdom, der ikke endnu er moden til selv at tage en bestemmelse.
Kontorchefen: Langt den største par af foreningens 145 lokalforeninger arbejder fortræffeligt, og de fleste af resten gør deres pligt, men der bliver alligevel enkelte tilbage, som står i stampe. Det gælder om at løfte i flok.
Festmiddag i 'Kilden' efter møde. Slagsangen 'For Frihed' afsynges. Redaktør Bigum, som fik ideen til foreningens oprettelse, motiverer et leve for landsforeningen. Der holdes taler.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Den personlige Friheds Værn
Dansk titel Den personlige Friheds Værn
Andre titler Jubilæumsfilm 1942, Frihedsværnets Jubilæumsfilm
Emneord Foreninger, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Kongsbak & Cohn

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF