enda

Det Danske Petroleums Aktieselskab

Danmark, 1924

20 min.DK/DokumentarfilmVirksomhedsfilm

Film om Det Danske Petroleums Aktieselskab (D.D.P.A.), der blev grundlagt i 1899. Den første petroleum kom til Danmark fra USA i 1861, og D.D.P.A., der var den første store aktør på markedet, kom til at spille en dominerende rolle som distributør af olieprodukter (herunder petroleum, brændsesolie og benzin) i Danmark. Selskabet skiftede i 1952 navn til Dansk Esso og i 1986 overgik det til Statoil A/S. Filmen giver et indblik i nogle af de arbejdsprocesser, der knytter sig til D.D.P.A.'s forskellige afdelinger - bl.a. ses et værksted for samling af benzinpumper, et flasketapperi for petroleum, et benzinanlæg, en benzinaftapningsanstalt, forskellige petroleumslagre og Skandinaviens største tankanlæg i Avernakke i Nyborg. Derudover viser filmen, hvad forbrugeren anvender olien til - f.eks. tanker en mand benzin til sin knallert på en udleveringsstation, og i de private hjem bliver olien brugt til lys og varme.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Det Danske Petroleums Aktieselskab
Dansk titel Det Danske Petroleums Aktieselskab
International titel The Danish Petroleum Company
Emneord Danske Petroleums Aktieselskab, Det, Olie, Handel, Benzin, Brændselsolie, Fyringsolie, Statoil, Oliehandel, Esso, Nyborg, 1910-1919, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Tekniske data tintet, Stum
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.