enda

DKP-DKU aktivister under valgkamp

Danmark, 1957

6 min.Dokumentariske optagelser

Danmarks Kommunistiske Partis aktiviteter op til et valg, formentlig Folketingsvalget 1957. På Blågårdsplads leger børn, mens ungdomsaktivister uddeler flyers. Kortege med valgopråb kører gennem gaderne. Fra en lastbil holder DKP-partisekretær Ingmar Wagner tale. Parolen er, at "freden skal sikres". På Nørre Søgade gøres der klar til optog. Kortege af knallerter, cykler og biler og kører gennem byen, bl.a. langs Rantzausgade. I gaderne og på biler hænger der massevis af plakater med bl.a. budskabet "Lille land beskyt dig - mod atomvåben". Valgoptoget afsluttes med orkester og taler fra friluftsscenen i Enghaveparken på Vesterbro.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel DKP-DKU aktivister under valgkamp
Dansk titel DKP-DKU aktivister under valgkamp
International titel Danish Communist Youth Party activists during election campaign
Emneord København, 1950-1959, Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), Legepladser, Wagner, Ingmar, Demonstrationer, Optog, Orkestre, Valgkampe
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.