enda

Down from Everest Death Zone

12 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm, Udviklingsbistandsfilm

I 2010 startede et frivilligt hold af nepalesiske sherpaer den første oprydningsekspedition af den øverste del af Mount Everest. Sherpaerne tilbragte i alt 42 dage på de stejle bjergsider, hvor de formåede at tage 1800 kg skrald og to lig med ned fra over 8000 meters højde.

Siden 1953 da Hillary og Tenzing som de første mennesker besteg Mount Everest, har hundredevis af mennesker været på toppen af bjerget. Problemet er, at ikke alle rydder op efter sig selv i højderne. Specielt er det slemt i de højeste luftlag, hvor oxygenflasker og lig flyder i de ellers unikke bjergomgivelser.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Down from Everest Death Zone
Dansk titel Down from Everest Death Zone
Emneord Bjergbestigning, Ekspeditioner, Oprydning, Himalaya, Nepal, Mount Everest
Instruktør Anders Kolby, Morten Truelsen Søndergaard
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Comment Støttet af Danidas Oplysningsbevilling i forbindelse med Danidas Verdensbilledelegat.
Land: Everest, Nepal
Hold: 10
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Anders Kolby
Instruktion Morten Truelsen Søndergaard

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF