en | da

En fantastisk kvinde

Sebastián Leolo, Chile, 2017

104 min., U/Spillefilm

Marina er servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando. Efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er også hendes byrde og den er faretruende tæt på at knække hende.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Biblioteksressourcer
Dansk titel En fantastisk kvinde
Instruktør Sebastián Leolo
Medvirkende Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco
Produktionsland Chile,Tyskland,Spanien,USA
Produktionsselskaber Fabula
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Dansk biografpremiere 26.10.2017
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Danish assessment Filmen har en alvorlig og melankolsk grundstemning, og hovedpersonen skildres som en trist og ensom karakter, der på grund af sin afvigende seksualitet, udsættes for mange ydmygelser. I én ubehagelig scene bliver hovedpersonen chikaneret og fanget af nogle mænd, som tvinger hende ind på bagsædet af en bil og binder tape stramt om hendes hoved, så hendes ansigt forvrænges. I en anden dramatisk scene ser man en mand få et ildebefindende, falde ned af en trappe og blive kørt på hospitalet med et blodigt sår i hovedet. Da filmen ikke indeholder detaljeret vold eller eksplicitte seksuelle skildringer, men også indeholder lange, rolige passager samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Direction

Instruktion Sebastián Leolo

Appearance

Medvirkende Daniela Vega
Medvirkende Francisco Reyes
Medvirkende Luis Gnecco

Productioncredits

Produktionsselskaber Fabula
Dansk distribution Miracle Film Distribution

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Dato
Anmeldelse Weekendavisen Green Jensen, Bo 2017-10-27
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Vandrup, Frederik Asschenfeldt 2017-10-26
Anmeldelse Politiken Grundahl, Joakim 2017-10-26