enda

En Grundstensnedlæggelse

Danmark, 1917

3 min.Dokumentariske optagelser

Lille Amalienborg er det uofficielle navn på et palæ, som entreprenøren Harald Simonsen (1873-1949) i 1917 byggede til privatbolig på den daværende Østerbrogade, nu Dag Hammarskjölds Allé 28, på Østerbro i København, hvor der førhen havde været dyrekirkegård. Bygningen er tegnet af arkitekt Carl Brummer, der havde specialiseret sig i byggeri af villaer og landsteder for det højere borgerskab.
De medvirkende er bygherren: Harald Simonsen og hustru (1877-1949). Murerskeen bliver svunget af deres søn Ib (1902-56) og i hvid kjole med sort hat deres datter Erna (1900-96). Hun blev i 1919 gift med den svenske Grev Hamilton. Til sidst ses den dengang celebre arkitekt Carl Brummer (1964-1953) og hustru.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel En Grundstensnedlæggelse
Dansk titel En Grundstensnedlæggelse
Andre titler Laying of the Foundation Stone
Emneord Østerbro, Bygningskonstruktioner
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.