enda

En moderne Skotøjsfabrik

Danmark, 1916

4 min.Dokumentariske optagelser

Optagelser fra Hertz Garveri & Skotøjsfabrik på Jagtvej 211 i København den 11. februar 1916. Arbejdet med garvning og bearbejdning af skindet følges.


A/S Hertz Garveri & Skotøjsfabrik var et dansk garveri og læderfabrik. Virksomheden blev oprindelig grundlagt som garveri af Abraham Hertz (1800-1875) den 4. december 1821 og lå i Prinsensgade nr. 6, en lille gade mellem Adelgade og Borgergade. I 1875 flyttede virksomheden til helt nye bygninger på Jagtvej 211 på det dengang meget landlige Østerbro.Fabrikkens skoproduktion blev indstillet på Jagtvej i 1972 og flyttet til Avedøre Holme, og blev lukket helt ned i 1974. 12. december 1986 blev fabrikken på Jagvej 211 besat, og året efter blev nedrivning og ombygning påbegyndt ved Tegnestuen Vandkunsten, der skabte den nuværende boligbebyggelse A/B Garvergården. Kun fragmenter af fabrikken er bevaret, bl.a. mure fra Meyer Hertz' villa, hvor der i dag er café..

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel En moderne Skotøjsfabrik
Dansk titel En moderne Skotøjsfabrik
Andre titler [Hertz' Fabrik], Hertz's Skotøjsfabrik
Emneord Sko, Fabrikker, København, Industri, Produktionsprocesser, 1910-1919
Produktionsland Danmark
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment Nordisk neg.nr. 1448.

Selskaber

Producent Nordisk Films Kompagni

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.