enda

Entente-Troppernes Hjemsendelse over Danmark

Danmark, 1918

15 min.Dokumentariske optagelser

Filmen viser hjemsendelsen af vestlige krigsfanger fra Første Verdenskrig – herunder tropper fra Ententemagterne Storbritannien, Frankrig, Belgien m.fl.. Danmark blev i slutningen af krigen centrum for store grupper af fangehjemsendelser. I december 1919 var 40.000 soldater blevet transporteret til København, og i slutningen af januar 1920 havde hele 100.000 soldater passeret Danmark. Soldaterne opholdt sig kun i landet i få uger, før de blev sejlet hjem. I filmen ser vi forskellige scener fra troppernes landgang i Københavns Frihavn og fra deres ophold i Danmark – bl.a. er der optagelser fra et lagerskur på Ø.K.s område, hvor soldaterne indtager et middagsmåltid og fra Horserødlejrens barakker, hvor soldaterne stiller op til et gruppebillede. Desuden er der optagelser fra en begravelsesceremoni for belgiske og franske soldater på Assistens Kirkegård. Filmen fremstår uredigeret.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Entente-Troppernes Hjemsendelse over Danmark
Dansk titel Entente-Troppernes Hjemsendelse over Danmark
International titel Rapatriement des troupes de l'Entente par le Danemark, Il passaggio delle truppe alleate per la Danimarca, The Repatriation of The Entente Forces by way of Denmark
Emneord Første Verdenskrig, Krigsfanger, Ententen, Soldater, Horserødlejren, 1910-1919
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Tekniske data 304 meter, 35 mm, Sort-hvid, Stum
Comment Nordisk neg. nr. 1779.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF