enda

Et ferieland ved skov og strand

Jess Jessen, Danmark

26 min.DK/DokumentarfilmTuristfilm

En film om Dronninglund og omegn: Vinterlandskab omkring Dronninglund Kirke, tøvejr og forårets komme - køer på marken. Dronninglund Hovedgård og kirke i forårsdragt. Egnen er rig på oldtidsminder: gravhøje pryder landskabet, og tæt ved hovedvejen findes ruiner af Hundslund Kirke fra år 1350. I Dronninglund Storskov kan naturelskere gå på opdagelse - og som fra en svunden tid dukker en række folkedansere op under det nyudsprungne bøgehang. Familier tager stadig på forårsudflugt og picnic i skoven, og drenge klatrer op på Ønskestenen. Verdens største hestemarked i Hjallerup med handel og tivolimarked. På dyrskuet i Dronninglund mødes folk og præsenterer deres dyr. Og så er der den årlige byfest, hvor børnene kan slå sig løs i optog gennem byens gader, med Cirkus Fiducia og teaterforestilling på tivolipladsen. Hesteoptog gennem byen og ringridning på festpladsen. På Hotel Dronninglund kan man overnatte midt i byen.
Optagelser fra Asaa: Turisterne valfarter til Asaa Kro. Det lille tog "Havstrygeren" fragter folk fra byen til stranden. Årets store begivenhed i Asaa er hestevæddeløbet, der samler 10.000 tilskuere. Der afvikles både travløb og galopderby. Hverdagslivet i byens stråtækte huse og livet på havnen. Asaas badestrand er den bedste på østkysten. Try Højskole, Hjemstavnsmuseet samt Dorf Mølle og Voergaard Slot, opført i slutningen af 1500-tallet, er også turistattraktioner. Filmen slutter med optagelser fra Gerå.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Et ferieland ved skov og strand
Dansk titel Et ferieland ved skov og strand
International titel Dronninglund and Asaa - an attraction for turists
Emneord Dronninglund, Asaa, Herregårde, Gravhøje, Landskaber, Naturen, Folkedans, Hjallerup Marked, Heste, Forlystelser, Havne, Fiskeri, Strandliv, Dyrskuer, Byfester, Optog, Ringridning, Kroer, Turisme, Hestevæddeløb, Dagligliv, Slotte, Brønderslev kommune, 1950-1959
Instruktør Jess Jessen
Fotograf Jess Jessen
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, Farve, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Jess Jessen

Foto

Fotograf Jess Jessen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF