enda

Et moderne Bogbinderværksted

Danmark, 1916

9 min.DK/Dokumentarfilm

Mandlige og kvindelige arbejdere i gang med at indbinde bøger, bl.a. Kraks Vejviser 1916. Man følger de forskellige arbejdsprocesser i et moderne bogbinderi. Et udvalg af færdige indbundne bøger vises frem. Pakning af bøger til forsendelse. Optaget på bogbinder D.L. CIéments Efterfølgers værksted den 9. marts 1916.
D. L. Clément grundlagde bogbinderfirmaet i 1844. Efter hans død i 1877 overtog Immanuel Petersen (f. 1836, d. 1903) firmaet og drev det til sin død i 1903. Firmaet fortsattes af hans enke med Henry Andersen som prokurist og bestyrer.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Et moderne Bogbinderværksted
Dansk titel Et moderne Bogbinderværksted
International titel An Up-todate Bookbinder's Work Shop
Emneord Produktionsprocesser, 1910-1919, Håndværkere
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, tintet, Stum
Comment Nordisk neg.nr. 1458.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF