enda

Flikflak i slummen

9 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm, Udviklingsbistandsfilm

I Nairobis slumområder, hvor arbejdsløsheden er høj og mulighederne få, træner unge selvlærte akrobatikgrupper hårdt for at få deres inderste ønske opfyldt ¿ at komme til udlandet og tjene penge på shows.
I filmen ¿Flikflak i slummen¿ følger vi en flok unge akrobater fra slumområdet Kayole, der mødes hver morgen for at holde formen intakt og øve sig på de tricks, som endnu ikke er fuldendte.

Vi præsenteres for de erfarende akrobater John og Alex, der fortæller om at arbejde i Israel, og hvordan de derefter har kunnet give deres familie et bedre liv. Samtidig møder vi Kevin, der inspireret af John og Alex droppede studierne for at dyrke akrobatik på fuldtid. I filmen kommer Kevin på den ultimative prøve, da han skal optræde på sin gamle folkeskole. Her skal han bevise over for sin gamle matematiklærer, at selvom man ikke var god i skolen, kan man sagtens blive til noget.

Filmen ¿Flikflak i slummen¿ fascinerer med dristige menneskepyramider og kraftfulde spring og giver en utraditionel skildring af unge mænds kamp for en bedre tilværelse midt i slummens håbløshed.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Flikflak i slummen
Dansk titel Flikflak i slummen
Instruktør Ida Sofie Benkert Holtet, Mads Peter Gøbel Elmquist
Produktionsland Danmark
Comment Støttet af Danidas Oplysningsbevilling i forbindelse med Danidas Verdensbilledelegat.
Land: Kenya
Hold : 9

Instruktion

Instruktion Ida Sofie Benkert Holtet
Instruktion Mads Peter Gøbel Elmquist

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.