enda

Fru præsident

Daniel Junge, Liberia, 2007

52 min.U/Dokumentarfilm

Efter 14 års borgerkrig ønsker Liberia forandringer. Den 16. januar 2006 blev Ellen Johnson Sirleaf indsat som præsident. Hun er det første folkevalgte kvindelige statsoverhoved i Afrika og vandt et hårdt valg med overvældende støtte fra kvinder i hele Liberia. Efter sin indsættelse har hun udnævnt andre stærke kvinder til ledende roller inden for alle regerings- og forvaltningsområder. Kan den første kvindelige præsident i Liberia skabe et solidt demokrati og en varig fred i så hærget et land? Filmen fører publikum om bag kulisserne i Sirleafs første år som præsident og leverer en unik indsigt i et nyvalgt afrikansk kabinet.

»Fru Præsident« er en ud af i alt ti internationale dokumentarfilm i serien »Why Democracy?«, der tager pulsen på demokratiet kloden rundt.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Iron Ladies of Liberia
Dansk titel Fru præsident
International titel Iron Ladies of Liberia
Andre titler Why Democracy?
Emneord Politiske forhold, Demokrati, Kvindelige præsidenter, Liberia
Instruktør Daniel Junge
Fotograf Daniel Junge
Editor Davis Coombe
Produktionsland Liberia
Internationalt salg
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Daniel Junge

Foto

Foto Daniel Junge

Stills

Stills Daniel Junge

Klip

Klip Davis Coombe

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF