enda

Generalstrejken i København 1944

Danmark, 1944

2 min.Dokumentariske optagelser

Generalstrejken (Folkestrejken) i København d. 30. juni-4. juli 1944. Ved Dronning Louises Bro ses varehuset Bulldog, hvis indehaver var kendt som tyskervenlig, i brand. Gaderne barrikaderes. Det amerikanske Stars & Stripes og det sovjetiske flag med hammer og segl vejrer på Nørrebrogade. Københavns Politi trækker sig tilbage. Frihedsrådet dirigerer strejken gennem løbesedler. Folkestrejker var besættelsestidens udtryk for strejkerne i Danmark 1943-44. De var rettet mod tyskerne og omfattede arbejdere, tjenestemænd, funktionærer og handlende.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Generalstrejken i København 1944
Dansk titel Generalstrejken i København 1944
International titel The General Strike in Copenhagen 1944
Andre titler General-strejken
Emneord Anden Verdenskrig, Besættelsestiden, Strejker, Demonstrationer, Protestaktioner, Folkestrejker, Modstandsbevægelsen, København, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.