enda

Glimt af Majtræ i andre Egne: Paa Strynø

Danmark, 1930

6 min.Dokumentariske optagelser

Majtræsfesten på Strynø er en gammel tradition, der indvarsler sommerens komme. Først binder kvinderne kranse til Majtræet, der har form som en flagstang. Mændene pynter stangen med kransene og rejser den på bypladsen. Der serveres en hjertestyrkning inden af ølpunch. Strynøboerne synger, og der holdes taler. Optagelsen er lavet af museumsinspektør Kai Uldall (1890-1988), som meget tidligt arbejdede med filmmediet som kulturhistorisk dokumentation.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Glimt af Majtræ i andre Egne: Paa Strynø
Dansk titel Glimt af Majtræ i andre Egne: Paa Strynø
Andre titler Majtræ Fest - Strynø, Majtræfest paa den sydfynske ø Strynø, Gamle Folkeskikke, Village festival celebrating May
Emneord Traditioner, Majtræ, Byfester, Strynø, 1930-1939
Fotograf Kai Uldall
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nationalmuseet
Dansk distribution Nationalmuseet
Tekniske data 16 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Nationalmuseet
Rekvirent Nationalmuseet
Dansk distribution Nationalmuseet

Foto

Foto Kai Uldall

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.