enda
Film

Hanherred og Himmerland forbindes med Aggersund-Broen

Svend Mikkelsen, Danmark, 1942

45 min.DK/Dokumentarfilm

Arbejdet med opførelsen af Aggersund-Broen påbegyndes i 1939 og bekostes af Aalborg, Hjørring og Thisted Amter. Filmen viser indledningsvis anlægsarbejdet på land og bygning samt nedsætning af sænkekasser. I august 1941 kommer det andet brofag fra Aalborg. 'Brobisserne' arbejder på toppen af buefagene med tipvogne, der kører op af de høje og stejle buekonstruktioner. Broindvielsen finder sted den 18. juni 1942.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Hanherred og Himmerland forbindes med Aggersund-Broen
Dansk titel Hanherred og Himmerland forbindes med Aggersund-Broen
International titel The building of the Aggersund Bridge
Andre titler Hanherred forbindes med Himmerland - Aggersund-broen
Emneord Broer, Aggersund, Færgefart, Aggersundbroen, Brobygning, Himmerland, Hanherred, Jammerbugt kommune, 1930-1939, 1940-1949
Instruktør Svend Mikkelsen
Fotograf Svend Mikkelsen
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Kommentar På grundlag af materiale fra denne og tre andre Fjerritslevfilm producerede Jørgen Vestergaard i 1998 filmen "Stationsbyfotografen", 34 min. med speak, musik og reallyde. Den forefindes på dvd i Jammerbugt Kommune.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Svend Mikkelsen

Foto

Foto Svend Mikkelsen

Download PDF

Festivaler

Download PDF
Festival Festival dato
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.