enda

I Gandhis fodspor

Lalit Vachani, Indien, 2007

52 min.U/Dokumentarfilm

Filmholdet rejser ad den berømte rute, som Mahatma Gandhis saltmarch fulgte i 1930. Saltmarchen var den utrolige massekampagne, som fik almindelige indere til at slutte sig til den ikke-voldelige kamp for demokrati og frihed. Med stop undervejs i de byer og landsbyer, hvor Gandhi og hans støtter kaldte til kamp for uafhængigheden, fortæller filmen historien om almindelige mennesker i Indien i dag og sammenholder deres liv med Ghandis visioner for et demokratisk og frit Indien. Filmen er ikke en rejse i tiden, men en søgen efter det indiske demokrati nu og ikke mindst demokratiets fremtid i landet.

'I Ghandis fodspor' er en ud af i alt ti internationale dokumentarfilm i serien 'Why Democracy?', der tager pulsen på demokratiet kloden rundt.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel In Search of Ghandi
Dansk titel I Gandhis fodspor
Andre titler Why Democracy?
Emneord Gandhi, M. K., Politiske forhold, Demokrati, 1930-1939, 2000-2009, Indien
Instruktør Lalit Vachani
Fotograf Mrinal Desai, Lalit Vachani
Editor Menno Boerema
Lyd Anita Kushwaha
Produktionsland Indien
Internationalt salg
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Lalit Vachani

Produktion

Produktion Don Edkins

Foto

Foto Mrinal Desai
Foto Lalit Vachani

Stills

Stills Sabarmati Ashram

Klip

Klip Menno Boerema

Lyd

Lyd Anita Kushwaha

Speaker

Speaker Lalit Vachani

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF