enda

Idrætsdemonstration

Danmark, 1948

3 min.Dokumentariske optagelser

Dansk Idræts-Forbunds demonstration til Christiansborg Slotplads.
Danske Spil (Dansk Tipstjeneste) blev stiftet i 1948 efter en forudgående debat i Folketinget om farerne ved at lade pengene få større indflydelse i sporten og om det betimelige i at tilskynde befolkningen til at søge lykken ved spil på sportsresultater. En vigtig brik i spillet om den nye lov var en idrætsdemonstration, hvor 20.000 idrætsfolk demonstrerede til fordel for tipsloven foran Christiansborg. Tipsloven havde først og fremmest til formål at kanalisere penge til idrætten ved hjælp af spil på fodboldresultater, og idrættens hovedorganisationer er den dag i dag fortsat mindretalsaktionærer og repræsenterede i bestyrelsen i det statsejede Danske Spil A/S (Kilde: www.kum.dk).

I 1993 tog Dansk Idræts-Forbund navneforandring til Danmarks Idræts-Forbund. I 2013 ændrede man igen lidt ved navnet, så det nu staves uden bindestreg, og forkortelsen DIF er det primære navn (Kilde: www.dif.dk).

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Idrætsdemonstration
Dansk titel Idrætsdemonstration
International titel The Sports Confederation of Denmark's demo
Emneord Idræt, Optog, Demonstrationer, Danmarks Idrætsforbund, København, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.