enda

Intifadaens børn

Mai Masri, Storbritanien, 1990

50 min.U/Dokumentarfilm

I byen Nablus på den besatte vestbred er den palæstinensiske intifada - modstandskampen mod de israelske besættelsestropper - en realitet. Dagligt konfronteres soldaterne med stenkastende børn, voldelige scener og anholdelser udspiller sig i gaderne, alle har familiemedlemmer, der er blevet dræbt eller såret i kampe. Også børn er blevet ofre - og nye generationer vokser op i krigens skygge og får deres verdensbillede præget af de barske realiteter. Instruktøren af denne dokumentarfilm er palæstinenser og vender tilbage til sin by efter 17 år i udlandet.
I byen Nablus på den besatte vestbred er den palæstinensiske intifada ¿ modstandskampen mod de israelske besættelsestropper ¿ en realitet. Dagligt konfronteres soldaterne med stenkastende børn, voldelige scener og anholdelser udspiller sig i gaderne, alle har familiemedlemmer, der er blevet dræbt eller såret i kampe. Også børn er blevet ofre ¿ og nye generationer vokser op i krigens skygge og får deres verdensbillede præget af de barske realiteter. Instruktøren af denne dokumentarfilm er palæstinenser og vender tilbage til sin by efter 17 år i udlandet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Children of Fire
Dansk titel Intifadaens børn
Emneord Børn, Konflikter, Palæstina, Palæstina-problemet, Palæstinensere, Krig
Instruktør Mai Masri
Produktionsland Storbritanien
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Mai Masri

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF