enda

Island

Danmark, 1936

37 min.Dokumentariske optagelser

Råoptagelser til professor Niels Nielsens "Fjerde Islandsekspedition" fra 1936. I den ser man bl.a. teltlejr på Vatnajøkull, boringer i Jøklen for at studere dens bygning, nedstigning i gletsjerspalte ved Pálsfjall, søen Granalón tappet ud af gletsjeren, vandfaldet Gullfoss, gletsjerelven Skeidará og vandfaldet Skógafoss. Formentlig også råoptagelser fra "Hede Kilder paa Island", ligeledes fra 1936.
Niels Nielsen (1893-1981) var geograf, dr. phil. og professor i geografi ved Københavns Universitet 1939-64. Særlig kendt blev han for sine ekspeditioner til Island.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Island
Dansk titel Island
Emneord Island, Geologi, Ekspeditioner, Naturen, 1930-1939
Fotograf Niels Nielsen
Produktionsland Danmark
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Rekvirent Dansk Kulturfilm

Produktion

Produktion Niels Nielsen

Foto

Foto Niels Nielsen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.