enda

Jens Olsens Verdensur

Danmark, 1946

8 min.Dokumentariske optagelser

Astromekaniker Jens Olsens verdensur blev fremstillet over en længere periode - fra 1943 og frem til 1955. Filmoptagelserne er fra 31/8 1945 og 11/6 1946. Jens Olsen demonstrerer og arbejder selv med i fremstillingsprocessen.


Uret består af 15.448 enkeltdele med et nøjagtigt lodur som den centrale del, der både viser mellemeuropæisk tid og stjernetid og styrer ti andre værker inden for astronomi og tidsregning.

Filmen blev aldrig færdiggjort. Der ligger et klip (fra Mindelunden), som ikke hører med i filmen, ca. 1 minut efter start.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Jens Olsens Verdensur
Dansk titel Jens Olsens Verdensur
International titel Jens Olsen's Astronomical Clock
Emneord Ure, Olsen, Jens, Mekanik, Produktionsprocesser, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Tekniske data 35 mm, Sort-hvid, Stum
Comment Filmen blev henlagt.

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Rekvirent Dansk Kulturfilm

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.