enda

København paa Kryds og Tværs 1906

Danmark, 1906

7 min.Dokumentariske optagelser

København opleves i denne film overvejende via sporvogn. Vi kører med sporvogn ud af centrum og får set forstadskvarterene. Rundt omkring i byen stoppes der dog op, for eksempel ved fiskerkonerne på Gl. Strand eller for at betragte svaner på Søerne. Vi kører bl.a. forbi Børsen og Holmens Kirke. Byen er et leben med handelsboder, slagsmål, avissælgere, skopudsere, cykler, stabelafløbning og hverdagslivet, som det folder sig ud. En tur med båd gennem Københavns Havn bliver det også til.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel København paa Kryds og Tværs 1906
Dansk titel København paa Kryds og Tværs 1906
International titel Crisscrossing Copenhagen
Emneord 1900-1909, København, Københavnere, Sporvogne, Københavns Havn, Skibe, Stabelafløbning, Amalienborg, Rådhuspladsen, Avissælgere, Handel, Markeder
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution DFI/Museum & Cinematek
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution DFI/Museum & Cinematek

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF