enda

Kyllinger på rejse

Danmark, 1949

72 min.DK/DokumentarfilmVirksomhedsfilm

Brovst Fjerkræslagteri startede i 1941 under meget beskedne former. Kyllingerne opkøbes rundt om på gårdene, samles på lastbiler og køres hjem til slagteriet. Her er det kvindearbejde at plukke og tage indvoldene ud. Pakkeriet gør det slagtede fjerkræ klar til forsendelse, hvorefter kasserne fragtes ud til bl.a. sommergæsterne på Svinkløv Badehotel og Badehotel Klitrosen ved Slette Strand samt det ganske land og videre endda. For fjerkræeventyret i Brovst er også porten til den store verden. Kyllingerne eksporteres til store dele af Europa via skib, fly og lastbiler. Fx går en tur fra frysehuset i Aalborg til Englandsbåden i Aarhus Havn. Der er også optagelser fra en lastbiltur fra Aalborg, via Esbjerg (hvor der lastes fisk) og ned gennem Tyskland, som går gennem ruinbyerne Hamborg og Hannover. Herfra til Heidelberg (hvor nazismen stadig lurer, selv om det er amerikansk hovedkvarter) til Basel og Luzern i Schweiz, hvor der er optagelser fra en sejltur på Vierwaldstätter-søen og en tur i svævebane.

Filmens første halvdel er sort/hvid, resten er i farveoptagelser.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Kyllinger på rejse
Dansk titel Kyllinger på rejse
Emneord Fjerkræslagterier, Brovst, Høns, Ænder, Nordjylland, Badehoteller, Turisme, Færgefart, Eksport, Transport, Flyvemaskiner, Lastbiler, Tyskland, Schweiz, Basel, Svævebaner, Jammerbugt kommune, 1940-1949
Fotograf Jess Jessen
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, Farve, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Rekvirent Brovst Fjerkræslagteri

Foto

Foto Jess Jessen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF