enda

Landbageren

John E. Carrebye, Danmark, 1952

21 min.DK/Dokumentarfilm

Landbagerens arbejde som det blev udført i gamle dag, tilbage fra 1870'erne. En mølle er knyttet til bageriet. Man fyrede og bagte på ovnens gulv, 'herden'. Der bages kommenskringler og derefter rubgrød. Mens ovnen varmes op, æltes rugbrødsdejen i et æltekar, trukket af en hestegang; dejen hæver med surdej. Når ilden i ovnen er brændt ned, rages asken ud, og brødene sættes ind på en "stage". Optagelserne har fundet sted i 1951 hos bagere i Tejn og Saksebro på Bornholm, der endnu anvender de gamle ovne og redskaber.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Landbageren
Dansk titel Landbageren
Andre titler Bakehouses on Bornholm
Emneord Bagerier, Brød, Bornholm, 1950-1959
Instruktør John E. Carrebye
Manuskript Hans Lassen
Fotograf John E. Carrebye
Klipper John E. Carrebye
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Nordisk Films Kompagni
Finansiering for Nationalmuseet
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 236 meter, 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Begrundelse Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskaber Nordisk Films Kompagni
Finansiering for Nationalmuseet
Rekvirent Nationalmuseet, Dansk Kulturfilm
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion John E. Carrebye

Manus

Manus Hans Lassen

Produktion

Produktion John E. Carrebye

Foto

Foto John E. Carrebye

Klip

Klip John E. Carrebye

Andre credits

Sagkyndig Hans Lassen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.