enda

Midt i og udenfor

Ole Gammeltoft, Danmark, 1962

20 min.DK/DokumentarfilmPortrætfilm

En film om den subsistensløse Oskar Petersen, hans dag fra det første hark i vasken om morgenen til sikkerhedskæden sættes for hummerets dør om aftenen med bumsens kommentar om, at når han er død, skal liget brændes, og asken strøs ud i Kattegat nordvest for Læsø.
Oskar er talentfuld. Han er sit eget orkester med tjimdada og det hele, og hans dag går med at småfilosofere over skæbnens tilskikkelser, modtage rutebåden om morgenen, gå i takt med Garden, spille Skipper Skræk for ungerne, der synes, han er tosset, og i en scene på lossepladsen også giver sig til at forfølge den gamle (fra Politikens omtale, 25/1 1963).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Midt i og udenfor
Dansk titel Midt i og udenfor
Andre titler Oscar, skipper skræk
Emneord Særlinge, København
Instruktør Ole Gammeltoft
Manuskript Ole Gammeltoft
Fotograf Morten Find
Klipper Ole Gammeltoft
Produktionsland Danmark
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 208 meter, 16 mm
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Ole Gammeltoft

Manus

Manus Ole Gammeltoft

Produktion

Producent Ole Gammeltoft

Foto

Foto Morten Find

Klip

Klip Ole Gammeltoft

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF