enda

Naturfilm, Vordingborg

Danmark, 1920

7 min.Dokumentariske optagelser

Idylliske sommeroptagelser fra Vordingborg, der bl.a. kan byde på naturskønne områder og seværdigheder som Vordingborg Kirke (Vor Frue Kirke) og Vordingborg Slot med Gåsetårnet. Størstedelen af filmen er optaget ved Vordingborg Slot, hvor børn som voksne går på opdagelse i slotsruinerne. Vordingborg Slot blev grundlagt ca. 1160 af kong Valdemar den Store, og Gåsetårnet blev bygget ca. 1362 af Kong Valdemar Atterdag.
Gåsetårnet, der er byens vartegn, er det bedst bevarede af det gamle slot. Resten af slottet er en ruin. Årstallet for filmen er anslået.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Naturfilm, Vordingborg
Dansk titel Naturfilm, Vordingborg
International titel Scenic views from Vordingborg
Andre titler Vordingborg
Emneord Vordingborg Slot, Vordingborg Kirke, Naturen, Slotte, Kirker, Vordingborg, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment ca. 1920
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF