enda

Nogle smitsomme Sygdommes Bekæmpelse

Danmark, 1919

12 min.Dokumentariske optagelser

På Statens Serum Instituts moderne laboratorium foretager forskere, læger og laboranter forskellige tests. Der måles, pensles og kontrolleres i kampen mod de smitsomme sygdomme. Bl.a. bliver der udviklet sera mod difteri. Heste er forsøgsdyr og kaldes 'difteriheste'. Optagelser gennem mikroskop. Vaccinationer og prøver. Heste, geder, kaniner og andre forsøgsdyr lukkes ud på græs. Personalet holder frokost, damer ryger. Mere Iaboratoriearbejde.

Bekæmpelsen af difteri var en af hovedårsagerne til, at Statens Serum Institut blev oprettet i 1902. Herren til højre, der kigger på en rapport med en kollega, i slutningen af filmen, er Seruminstituttets medstifter og direktør Thorvald Madsen (1870-1957).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Nogle smitsomme Sygdommes Bekæmpelse
Dansk titel Nogle smitsomme Sygdommes Bekæmpelse
International titel Fighting infectious diseases
Andre titler Nogle epidemiske Sygdommes Bekæmpelse, Epidemiske Sygdommes Bekæmpelse
Emneord Sygdomme, Sygdomsbehandling, Difteri, Vaccination, Laboratorietests, Laboratorier, Statens Serum Institut (SSI), 1910-1919
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Tekniske data 304 meter, 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF