enda

Nordjysk Udstilling i Aalborg

Danmark, 1933

5 min.Dokumentariske optagelser

Nordjysk Udstilling i Aalborghallen, juni-juli 1933. I filmen ser vi Th. Stauning ankomme til udstillingen. På talerstolen ses Aalborgs borgmester, landtingsmand Hauch, Direktør Chr. H. Olsen og statsminister Stauning. Efter talerne beser Stauning udstillingen. Via en rulletrappe fra udstillingshallerne og Nordens højeste udvendige elevator, kører vi op i Aalborgtårnet, hvor der er udsigt over byen og udstillingen. Afslutningsvis optagelser fra Restaurant Kilden, hvor der gives koncert. Udstillingen havde 360.000 besøgende.

Aalborgtårnet er tegnet af arkitekt Carlo Odgård og blev opført i forbindelse med Nordjysk Udstilling, der skulle promovere regionens erhvervs- og kulturliv. Tårnet, der egentlig skulle være revet ned efter udstillingen, er i dag Aalborgs vartegn. Det er 55 meter højt og placeret på den 50 meter høje Skovbakken vest for byen. Udsigtsplatformen befinder sig således 105 meter over havets overflade, hvilket gør den til byens højeste punkt.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Nordjysk Udstilling i Aalborg
Dansk titel Nordjysk Udstilling i Aalborg
International titel Aalborg Exhibition 1933
Andre titler Nordjysk udstilling i Ålborg
Emneord Udstillinger, Erhvervsliv, Erhvervsudstillinger, Aalborg, 1930-1939
Medvirkende Thorvald Stauning
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Fotorama
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Fotorama

Medvirkende

Medvirkende Thorvald Stauning

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF