enda

Optimisterne

Gunhild W. Magnor, Norge, 2013

80 min.U/Dokumentarfilm

Dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30. Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold? Goro er med sine 98 år dronningen på holdet. Med viljestyrke, livsglæde og lilla Converse udgør hun kernen af holdets livsfilosofi. Filmen følger hende og holdet - i deres dagligdag og på banen - fra de beslutter sig for at spille en sidste kamp, igennem deres forberedelser og lige indtil kampen endelig finder sted.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Optimistene
Dansk titel Optimisterne
Instruktør Gunhild W. Magnor
Produktionsland Norge, Sverige
Produktionsselskab Skofteland Film
Dansk distribution Øst for Paradis
Dansk biografpremiere 25.09.2014
Premierebiografer Gloria, Kbh, Empire Bio, Kbh, Vester Vov Vov, Kbh,
Øst for Paradis, Aarhus, Cafébiografen, Odense, Biffen, Aalborg, Nicolai, Kolding, Ishøj Bio, Reprise Teatret, Holte, Herlev Teaterbio, Park Bio, Kbh, Klovborg Kino, Malling Bio, Kinorevuen Skørping, Rødding Bio, Valby Kino, Herefter: Allerød, Bibliografen Bagsværd, Gentofte, Kastrup, Korinth, Langeland, Lemvig, Løgstør, Slangerup, Skanderborg, Solrød, Stege, Sorø, m.fl.
Aldersgrænse Tilladt for børn over 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Skofteland Film
Dansk distribution Øst for Paradis

Instruktion

Instruktion Gunhild W. Magnor

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.